Gaskeuring om het jaar verplicht

Gaskeuring om het jaar verplicht

maandag 29 januari 2018

Wist u dat?

Namelijk: Als u met de Caravan of Camper naar Duitsland reist, dan kan de beheerder van het kampeerterrein u vragen om het logboek van de gaskeuring van uw Caravan of Kampeerauto.

Steeds vaker wordt er in de praktijk toegezien op de verplichting om uw gasinstallatie elke twee jaar aan een gaskeuring (DGW G 607) te laten ondergaan en wordt u gevraagd om het logboek.

Bij de aanschaf van een nieuwe Camper of Caravan wordt zo’n logboek afgegeven, daarin vind u tevens de technische beschrijving van de gasinstallatie. De installatie voor gas wordt gekeurd op alle facetten die voorgeschreven worden voor een gasveilige installatie en natuurlijk de gasdichtheid.

De herkeuring die ten minste elke 2 jaar moet worden uitgevoerd betreft dan ook de controle van gasslangen, de drukregelaar, beugelvastheid van de leidingen en een druktest/lekkagetest van het gehele gassysteem.

Bij geen logboek, geen plaats

Iedere keuring wordt vastgelegd in het logboek en een up-to-date logboek kan voorkomen dat u geen toegang tot het kampeerterrein wordt verleend omdat de campingbeheerder verantwoordelijk is voor de veiligheid van de gasten en het terrein.

De Jong Technovaria is als Dealer van Truma sinds jaar en dag actief waar het gaat om de gasveiligheid in de Caravan-Camper en op vaartuigen. Onze technische Dienst verzorgt de installatie, reparatie, het onderhoud en de gasveiligheid van allerhande gassystemen. Nu de gaskeuringen steeds actueler worden is onze certificering voor G607 inmiddels ook aangevraagd en binnenkort kunnen wij in één van onze werkplaatsen en ook bij u op de standplaats gaskeuringen volgens G607 voor u uitvoeren.

Meer informatie over ons vindt u op www.dejongtechnovaria.nl