PLUG-AND-HEAT LAADRUIMTEVERWARMING

PLUG-AND-HEAT LAADRUIMTEVERWARMING

donderdag 28 september 2017

2x Kopschot Unit geleverd voor het verwarmen van de laadbak

Pieter Smit Logistics, een grote vervoerder voor Theater & Rock, heeft op 20 september twee prefab Cargo Heater Units geleverd gekregen voor het verwarmen van muziekinstrumenten.

Deze voorgemonteerde luchtverwarmingen van Eberspacher kunnen tijdens het transport, maar ook op de standplaats, de lading vorstvrij en op temperatuur houden.

De Jong Technovaria heeft de Eberspacher D8L bakverwarming in een RVS kist voorgemonteerd die bij de carrosseriebouwer op het kopschot van de laadbak (trailer) wordt gemonteerd. Met een luchtkanaal wordt de verwarmde lucht over de hele lengte van de laadbak verdeeld ingeblazen en met een retourluchtkanaal wordt er van onderaf de voorwand een recirculatie op gang gebracht om de warme lucht optimaal door de laadbak te verdelen.

Deze Airtronic LR verwarming van Eberspacher heeft 8kW verwarmend vermogen en wordt geleverd met een Digitaal-Temperatuurmeter-Thermostaat.

Op dit moment worden de trailers opgebouwd waarna ze worden ingezet om voor meerdere maanden met een muziekband door Europa op tournee te gaan. Met deze standverwarmingen is de kostbare lading altijd beschermt tegen kou en vocht.