VICTRON 50A BUCK BOOST DC/DC CONVERTER

VICTRON 50A BUCK BOOST DC/DC CONVERTER

vrijdag 22 september 2017

De meeste Euro 5 en 6 motoren voor bedrijfswagens en campers zijn voorzien van geavanceerde elektronische LIN-Bus Dynamo’s. Dit geeft problemen bij het laden van een later bijgeplaatste tweede accu omdat de dynamo zomaar uitgezet wordt door het motormanagement c.q. de elektronica van het voertuig.

Vrijwel alle moderne bestelauto’s en bedrijfswagens beschikken over zo’n ‘slimme’ dynamo gekoppeld aan een regeneratief remsysteem. Bij deze techniek wordt de remenergie omgezet in bruikbare elektrische energie. Zo wordt het gebruik van de dynamo beperkt en neemt tevens het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot af.

Deze techniek zorgt voor problemen zodra een tweede accu is ingebouwd als spanningsbron voor externe apparatuur, gereedschap en/of recreatief verbruik.

Dit is de juiste oplossing om bijladen van een extra accuset toch mogelijk te maken!

De Jong Technovaria lost dit struikelblok op door de VICTRON 50A BUCK BOOST DC/DC Converter als vervangende laadstroomverdeler voor de EURO 5 of EURO 6 motoren te leveren. Deze omvormer is voorzien van ingebouwde motorloopdetectie en zal hierdoor pas stroom aan de tweede accu gaan leveren zodra de motor draait. 

De uitgangsspanning is instelbaar voor alle automotive situaties en is dankzij de automatische BuckBoost regeling onafhankelijk van de ingangsspanning. Deze regeling zorgt er ook voor dat de spanning nooit de ingestelde waarde zal overschrijden. Ook niet als de ingangsspanning hoger is dan de uitgangsspanning. De tweede accu in uw Bedrijfswagen of Camper wordt hiermee perfect geladen.

Bel of mail de Technische Dienst van De Jong Technovaria voor meer informatie of een oplossing voor uw specifieke toepassing

(071-5212101, 020-6916311, info@dejongtechnovaria.nl)