Nieuws

oktober 2013

De nieuwe Thermo Top Evo van Webasto

Met de herfst en winter voor de deur is een aangename temperatuur binnen in uw Landrover geen overbodige luxe. De nieuwe Thermo Top Evo van Webasto voorkomt beslagen en bevroren ramen en zorgt voor een aangename starttemperatuur voor uw auto en zijn bestuurder. Bekijk welke oplossing ideaal is voor uw Landrover.
 

MOTORWATER-INTERIEURVERWARMING
LANDROVER DEFENDER TD5, TD4 2.4 / TD4 2.2
Complete installatie van motoronafhankelijke standverwarming 

·         WEBASTO THERMO.TOP EVO 5 STANDVERWARMING  
·         MINI TIJDKLOK BEDIENING  
·         BEDRIJFSKLARE INBOUW  
·         € 2.020,00 INCL.BTW
 
·         € 225,00 Meerprijs met T91 afstandbediening  
·         € 299,00 Meerprijs met HTM100 afstandbediening met klokfunctie
·         € 278,00 Meerprijs met Thermo Call Smartphone bediening (ex.SIM)

 
MOTORWATER-INTERIEURVERWARMING
LANDROVER DISCOVERY 3 (LA)
Ombouw naar motoronafhankelijke standverwarming

·         WEBASTO UPGRADEKIT BIJVERWARMING
·         MINI TIJDKLOK BEDIENING
·         BEDRIJFSKLARE INBOUW
·         1.050,00 INCL.BTW
       (andere bedieningen niet mogelijk)

 

MOTORWATER-INTERIEURVERWARMING  
RANGEROVER SPORT (LS)  
Ombouw naar motoronafhankelijke standverwarming
 
·         UPGRADEKIT BIJVERWARMING  
·         MINI TIJDKLOK BEDIENING  
·         INBOUW  
·         1.050,00 INCL.BTW
(andere bedieningen niet mogelijk)

april 2013

Havendag bij KWV De Kaag

Zaterdag was een team van De Jong Technovaria aanwezig op de Havendag van de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag. Onze technici hebben er technische en veiligheidsinspecties uitgevoerd aan boord van de schepen in de jachthaven.

Aandachtspunten waren de elektrische-, gas- en verwarmingssystemen. Een nuttige inspectie die voor veel booteigenaren aandachtspunten opleverden om hun vaartuig weer klaar te maken voor het komende watersportseizoen.

Bent u zelf ook benieuwd naar de aandachtspunten voor uw vaartuig? Bel dan snel voor een adviesgesprek en plan meteen een bezoek van een van onze ervaren technici.

Het team van De Jong Technovaria

februari 2013

VDO Counter demo

De Nederlandse VDO Counter demonstratiefilm. Voor verdere vragen over digitale tachografen kunt u altijd contact met ons opnemen of kijken op www.digitaletachograaf.net.

september 2012

Onderhoud scheepsverwarming

Het stookseizoen staat voor de deur. Dat betekent dat straks de verwarming bij u aan boord weer volop staat te snorren. Natuurlijk rekent u er graag op dat de techniek u niet in de kou laat staan.

Ongeacht of het nu gaat om uw Kabola, Buderus, Elco, ACV, SLV, Ketelbinkie of Webasto branderketel, onze technische dienst onderhoudt en repareert alle merken.

Bel ons voor een onderhoudsafspraak bij u aan boord, of bewaar onze gegevens zodat u ons in geval van storingen weet te bereiken.

april 2012

Garmin Marine in beeld

Neem een snelle cruise door de haven en bekijk de verschillende manieren waarin Garmin Marine producten worden gebruikt in boten van alle soorten en maten.

oktober 2010

Wintersport met de camper

Ga er vaker op uit met de camper en laat u niet weerhouden door koude of vorst.

 

De natuur is immers fantastisch mooi wanneer u er op uit trekt in de herfst of tijdens de wintersport. En zo wordt de camper feitelijk gebruikt waar die voor bedoeld is namelijk, het heerlijk genieten en ontspannen in een andere omgeving. De Jong Technovaria heeft veel knowhow als het gaat om het motoronafhankelijk verwarmen van de Camper. Een Eberspacherstandverwarming zorgt voor een optimaal warmtecomfort binnenin uw camper. Met een elektronische temperatuurregelaar kunt u zowel overdag als tijdens de nacht een comfortabele temperatuur realiseren, onder alle omstandigheden.  Ook voor onderhoud of technische problemen aan uw TRUMA / TRUMATIC, WEBASTO of EBERSPACHER verwarming kunt u terugvallen op de technische dienst van De Jong Technovaria.

oktober 2010

Mobiel Camera Systeem Tedas

De Tedas Instant Video Observation Systems zijn mobiele videosystemen die supersnel ingezet kunnen worden in tijdelijke of crisissituaties.

 

Het komt te vaak voor dat hulpdiensten niet ten volle benut worden vanwege gebrek aan informatie. Het beschikbaar stellen van videobeelden van de plaatselijke situatie voor betrokken personen op afstand kan voorkomen dat een ramp escaleert.

IVO Trailer: een aanhangwagen met een 6 meter lange inschuifbare mast, waarop camera’s zijn bevestigd. Deze zijn al volledig geconfigureerd, zodat deze direct inzetbaar zijn. Er is een autonome stroomvoorziening aan boord op basis van een brandstofcel in combinatie met een accu. Een video gateway en een router zorgen voor streaming video over alle beschikbare netwerken. In maximaal 15 minuten beschikt u over live videobeelden overal waar men de beschikking heeft over een laptop of PDA.

De Jong Technovaria / Stroom op Maat heeft in samenwerking met Tedas het electrische systeem bedacht.
Stroomvoorziening wordt verzorgt door een Mastervolt ChargeMaster acculader een Mastervolt AGM accubank en middels het Masterbus systeem kan het systeem worden uitgelezen.

Fotos en specificaties kunt u hier vinden op de website van Tedas > www.tedas.nl

april 2010

Meer Comfort met een Scheepsverwarming aan boord

Na een lange en koude winter doen de eerste zonnestralen driftig hun best om ons buiten te lokken.

De watersporters hebben volop zin en zijn druk met voorbereidingen om de komende vrije dagen te kunnen genieten van de boot en het water. Maar zo onbeschut op het water is het nog knap fris en het gezamenlijk genieten wordt zo eerder bikkelen en afzien. Gelukkig is er vaak een kachel aan boord die helpt om de koude nachten aan boord aangenaam te maken en op regenachtige dagen vocht te verdrijven. Totdat de echte zomer intreedt rekent u er graag op dat uw verwarming aan boord u niet in de kou laat staan. Voor het uitvoeren van onderhoud of het oplossen van storingen aan uw Eberspacher of Webasto scheepsverwarming is de technische dienst van De Jong Technovaria - Stroom op Maat de komende periode weer volop op de jachthavens te vinden. Maar ook allerlei toebehoren voor de scheepsverwarming, reparatiedelen en complete scheepssets worden in onze Amsterdamse en Leidse vestigingen ruim op voorraad gehouden om u in geval van problemen van dienst te zijn.

 

april 2010

VERHOOG DE LEVENSDUUR VAN UW ACCU.

MASTERVOLT, DE TOONAANGEVENDE SPECIALIST INZAKE ACCU\'S, GEEFT ADVIES VOOR HET KOMENDE SEIZOEN.

Mastervolt, de Nederlandse innovator van elektrische apparatuur en leverancier van scheepsaccu’s van hoge kwaliteit, geeft handig advies om dit seizoen het beste uit uw accubank te halen. Mastervolt heeft 31 accu’s in zijn gamma en is de pionier op het gebied van de revolutionaire lichtgewicht Lithium-ion 12- en 24-voltmodellen. Het bedrijf bracht onlangs ook een splinternieuwe 6-volt compacte AGM accu op de markt voor nog meer vrijheid in het ontwerpen van de perfecte accubank.

Marc Persoon, Marketing Manager van Mastervolt: “De levensduur van een accu hangt nauw samen met de frequentie van gebruik, de mate van ontlading en het onderhoud. Ook de kwaliteit van de acculader is een erg belangrijke factor.”

Mastervolt geeft enkele prima tips om uw accu het hele jaar door in topconditie te houden:

Let op de temperatuur: Probeer de omgevingstemperatuur van de accu tussen 15 en 20 graden Celsius te houden voor de beste prestaties. Een hogere temperatuur verkleint de levensduur ingrijpend. Lagere temperaturen zorgen ervoor dat de beschikbare capaciteit kleiner wordt. Veel oudere accu’s hebben mogelijk last gehad van de recente strenge winter. Goede plaatsing van de bank kunnen dit voorkomen.

Hou de accu droog en schoon: Dit voorkomt stroomlekken tussen de klemmen.

Voorkom diepe ontlading: Het wordt afgeraden om regelmatig dieper te ontladen dan 50% van de nominale capaciteit. Ontlaad nooit dieper dan de minimale ontlaadspanning die aangegeven wordt door de fabrikant van de accu. (Alleen Lithium-ionaccu’s van Mastervolt zijn bestand tegen herhaalde bijna volledige ontlading.)

Herlaad meteen: Herlaad de accu altijd na ontlading. Onvolledig herladen kan de accu beschadigen. Daarom moet een accu minstens een keer per maand worden opgeladen tot 100% van de capaciteit.

Gebruik geen oude en nieuwe accu’s door elkaar: Accu’s in serie of parallel moeten van hetzelfde merk en type zijn en moeten dezelfde capaciteit en oplaadstatus hebben. Zoniet verliest de bank aanmerkelijk aan vermogen. Combineer geen nieuwe accu’s met oude en ga aan de hand van de aanbevelingen voor installatie na of accu’s in parallel of in serie moeten geschakeld worden.

Controleer de accuklemmen: Trillingen van de motor of zelfs een onbedoelde tik met de voet kan de klem van een accu net genoeg losmaken om voor problemen te zorgen. Zo kan er bijvoorbeeld genoeg vermogen zijn voor de lichten, maar niet om de motor te starten. Controleer de klemmen regelmatig, minstens om de drie maanden.

Laad accu’s op als ze opgeslagen zijn: Als accu’s losgekoppeld en opgeborgen zijn, ontladen ze vanzelf met ongeveer 2-3% per maand bij 20 °C. Bij hogere temperaturen gaat dit echter sneller. Berg de accu dus op een koele plaats. De fabrikant van de accu geeft aanbevelingen over hoe vaak een bepaald type accu moet opgeladen worden als hij in opslag staat.

Gebruik een goede lader: Met een goedkope lader bespaart u geen geld. Hij laadt accu’s immers niet op een intelligente manier op. Laders van Mastervolt zijn speciaal ontworpen voor snellading met een optimale efficiëntie. Accu’s moeten altijd gebruikt worden met een geschikte lader. Het verlengt de levensduur van uw accu, vermijdt beschadiging door overlading en garandeert maximale capaciteit.

Dat is alles – geniet van het seizoen!

Ga naar www.mastervolt.com voor meer informatie over het complete gamma volledig compatibele krachtinstallaties, inclusief accu’s, laders, omzetters en generatoren.

augustus 2008

Speciale elektrosystemen

Welk doel het ook dient – leger of politie, omroep, bedrijfspresentatie – met Extended Power kunnen wij letterlijk alle kanten op. De Jong Technovaria ontwikkelt elektrosystemen voor speciale voertuigen.

Met deze systemen kan de klant, los van het netwerk, in de complete stroomvoorziening van een professionele installatie voorzien. Alle ingeschakelde apparatuur krijgt zo voldoende vermogen met een feilloze en geruisloze werking.

oktober 2007

Zonnestroom sterk in de lift

De prestaties van de Sunpower zonnepanelen blijven onze monteurs verrassen. Onlangs monteerde De Jong Technovaria weer een set van twee 100 Watt panelen op een camper. Feitelijk zijn dit echte daglichtpanelen.

Deze panelen hebben een zeer hoge opbrengst door hun gevoeligheid bij minder heldere dagen. Dit zorgt er voor dat de accu’s het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden, uitstekend worden geladen. Bij onze oplevering van deze installatie was het bewolkt, toch bleek de laadstroom 16 ampére te zijn / de klant en onze monteur waren aangenaam verrast.

februari 2007

Successtory Politie Zeeland wordt gecontinueerd

Vorig jaar installeerde De Jong Technovaria een zogenaamde Mastenwagen voor de Politie Zeeland. De opdracht voor een tweede installatie is inmiddels bij ons in voorbereiding.

De vorige Mercedes Sprinter was voorzien van een automatisch uitschuifbare mast met daarop twee Xenon lampen van groot vermogen en daartussen een camerasysteem. De Jong Technovaria installeert ook straks weer de complete elektrische installatie voor deze nieuwe onderzoekswagen met daarin een zware Victron Phoenix Multi Combi als centrale energievoorziening.

Verder wordt dit Politievoertuig wordt door De Jong Technovaria nog uitgerust met alle communicatieapparatuur waaronder C2000, we installeren alle signalering, flitsers, stopbordjes en het UDS (ongevallen data systeem).